HomeForumsTechnical – GeneralSuspensionMelb SOuth East Suspension Specialist

This topic contains 3 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of Phire aka Gmfan Phire aka Gmfan 4 years, 3 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #16203
    Profile photo of dazedv3
    dazedv3
    Participant
    Member since: March 8, 2015
    Posts: 31

    Hi, for ages I’ve had issues with my VP Calais alignments, constantly drifts over the left and ride heights are weird. I had one guy that did a decent job but I’m not so happy with him any more. Can anyone recommend some specialists that know quite a bit about commodores and such for me to try?

    #16204
    Profile photo of Phire aka Gmfan
    Phire aka Gmfan
    Participant
    Member since: March 3, 2015
    Posts: 105

    You got a camber kit? I have no end of trouble with mine. Been a nuisance ever since i fitted it really. Ended up taking car in every 5000k to get alignment checked and tyres rotated. I don’t do lots of kms though. Only the other week my locking nut was loose again on drivers side and had 6mm toe out. Apparently inner bolt won’t tighten up either. Tempted to change them out for a static offset bush.

    Anyway I’m down in Somerville and get stuff done by Greg at G&S Tyres. Always been helpful. Not really sure what you mean about ride heights being weird though?

    #16205
    Profile photo of cava454
    cava454
    Moderator
    Member since: February 20, 2015
    Posts: 2 361
    Supporter

    Check springs are in correctly. Never have had issue with my 4 point camber kit.

    #16206
    Profile photo of Phire aka Gmfan
    Phire aka Gmfan
    Participant
    Member since: March 3, 2015
    Posts: 105

    Tyrepower who does alignment for mates race car refused to do it. They said they won’t do 4 point kits anymore. I took it there in desperation after local kmart tyre and auto put new tyres on it and supposedly aligned it. Camber on drivers side was fucked and when Tyrepower checked it one of the bolts was missing completely. They replaced the bolt for me but would only do proper alignment if i replaced 2 points with static offset bushes for $350.

    I opted not to ams that’s when i found Greg and started doing more regular alignments after i was getting poor tyre wear and changing settings. Couldn’t work out if it was axle tramp doing it or what but much like my clutch fluid, it would come and go.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.